Elektrische handgereedschappen en stationaire machines.

Zijn uw elektrische handgereedschappen, stationaire machines en klimmaterialen nog wel veilig? Uw elektrisch handgereedschap dient jaarlijks te worden gekeurd volgens NEN 3140. Gunters en Meuser verzorgt al vele jaren de keuringen van uw elektrische handgereedschappen en stationaire machines.

Om ervan verzekerd te zijn dat uw machines en klimmateriaal elk jaar op tijd gekeurd worden kunt u een contract voor een jaarlijkse keuring afsluiten. Wanneer uw machines en/of klimmaterialen weer aan keuring toe zijn nemen wij contact met u op om de herkeuring te plannen.

Keuren volgens NEN2484 door Gunters en Meuser Ladders laten keuren door Gunters en Meuser

Keuren van ladders

Jaarlijks vinden in Nederland vele ongevallen plaats bij het werken op hoogte, veelal met ernstige gevolgen. Eén op de vijf arbeidsongevallen met dodelijke afloop is het gevolg van een val van hoogte. De meeste van deze ongevallen zijn het gevolg van: het verlies van evenwicht, onvoldoende beveiliging of het ontbreken daarvan en verkeerd gebruik van arbeidsmiddelen zoals ladder, steiger. Het is daarom dat de wetgever een periodieke keuring van uw klimmateriaal verplicht stelt.

Onze erkende keurmeester verzorgen een dergelijke keuring voor u op locatie of bij ons in onze werkplaats.

Waar keuren wij?

Bij u in huis keuren is voor ons geen probleem want onze keurmeesters zijn mobiel en zo kunnen stationaire machines en elektrisch handgereedschap tegelijkertijd gekeurd worden. Ook uw klimmateriaal kan ter plaatse worden gekeurd. Ook bestaat de mogelijkheid om machines op vrijdag af te leveren op ons filiaal Johan van Hasseltweg en deze maandag gekeurd weer af te halen.

Keuringsprocedure

Uw machines worden visueel en technisch gekeurd, bij een goedkeur worden de machines voorzien van " goedgekeurd" sticker. Alle keuringen worden door ons op de webshop van Gunters en Meuser geplaatst, u ontvangt hiervoor een inlogcode zodat u de gekeurde kunt opzoeken en eventueel het daarbij horende certificaat kunt uitprinten. Kleine reparaties bij afkeur worden direct uitgevoerd, bij grotere reparatie wordt een prijsopgave gedaan. Wij voeren onze keuringen zowel intern als extern uit.

Houtbewerkingmachines stationair

De huidige wetgeving schrijft voor dat “gevaarlijke” machines jaarlijks dienen te worden gekeurd. Ook de VCA heeft deze eis in haar pakket. Wij kunnen uw machine park in kaart brengen en alle noodzakelijke keuringen voor u verzorgen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Alle informatie over het keuren van machines en klimmateriaal wordt u graag verstrekt door onze verkoopafdelingen